perjantai 28. maaliskuuta 2014

Karkkisukat

Tällaisista sukista näin muutama päivä sitten kuvan Facebookissa, ja ihan PAKKO oli saman tien ottaa puikoille.


Ei siis onnistunut se lupaukseni olla aloittamatta mitään uutta, ennen kuin tyynynpäällinen afrikankukista on valmis.... no, älkää huoliko, kyllä sekin on edistynyt, ei ole enää paljoa vaille.


Tämä malli näytti niin herkulliselta, ja kun vielä muistin jokin aika sitten tilaamassani lankapaketissa olleen juuri tähän sopivat langat... ei ollut vaihtoehtoja ; )


Nämä valmistuivat reilussa illassa Dropsin Big Fabelista, 4mm:n puikoilla (puikot olivat vielä bambuiset, mutta odotan jo kuumeisesti tänään tilaamaani pakettia, jossa saapuu ihania puikkoja.... lähitulevaisuudessa siis jatkuu myös puikkotestaus)


Varren tein koko matkalta 3o, 1n joustinta, sillä siinä tuo mallikuvio toimii täydellisesti. (kokeilin ensin sileää varteen, mutta tuli ihan liian löysä ja joustamaton)

Mallikuvio on todella helppo. Silmukkaluku neljällä jaollinen. Ensin pätkä joustinta pohjavärillä (valk.), sitten 1 kerros raitavärillä. 

Seuraavalle kerrokselle jälleen pohjaväri, mutta neulotaan 3o, ja nostetaan 1s neulomatta, tätä tehdään 2 kerrosta, ja kummallakin kerroksella nostetaan aina sama silmukka (eli raitavärin silmukka nousee kahden kerroksen yli. Jos teet joustinta, valitse nostettava silmukka niin, että se on reunimmainen kolmesta oikeasta, ei väliä kummasta reunasta, kunhan on reuminnainen). 

Seuraavaksi neulotaan jälleen 1 kerros raitavärillä ilman silmukan nostoja. 

Jatketaan pohjavärillä, kuten edellisellä kerralla, mutta nostetaan silmukka eri kohdasta kuin viimeksi, eli nostetaan keskimmäinen silmukoista, jotka on edellä neulottu valkoisella. Jne....


Ainoa kohta missä piti vähän pahkäillä, oli kantapään jälkeen malineuleen jatkuminen, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta onnistui.

Nää on niin makeet, tulee ihan karkit mieleen.... No, onneksi on Perjantai, ja KARKKIPÄIVÄ!

10 kommenttia:

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!