maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hifistelyä(kö)?

Olen neulonut elämäni aikana tosi paljon. Ihan viime aikoihin saakka olen käyttänyt tavallisia metallipuikkoja.....
Joitakin bambupuikkoja olen ostanut, ja käyttänyt. Niillä on ihan mukava neuloa, mutta eivät kuitenkaan ole herättäneet sen suurempia tunteita... ihan sama kummanlaiset puikot nappaa työhön. Bambupuikot myös vääntyvät ikävästi minun käsissäni, vaikka käsialani ei järin tiukka olekaan.

Viime viikolla sain päähäni, että haluan löytää sen suuren rakkauteni puikkomateriaaleista, eli ei kun testaamaan!


Ekana puikkokokeilussa ovat Prymin Knit Pro Cubicsit, 3,5mm, ja lankana Novitan Suomalainen sukkalanka (joka sekin uusi tuttavuus, alesta ostettu)

Mitään suuria ihastuksen tunteita ei alkumetreillä ollut havaittavissa. Jo ensimmäisiä silmukoita luodessa lähti pieni säle yhdestä puikosta, ja ajattelin, että tässäkö se nyt oli?  Neulominen tuntui jotenkin kankealta ja hitaalta. Huomasin myös että minulla on tapana pyörittää oikean käden puikkoa neuloessani, ja siitä johtuen kulmikas puikko alkoi jo tehdä rakkoa pikkusormeen...... : (

Mutta, mutta....


Niin vain jatkoin sinnikkästi. Onneksi tuo pieni säle ei jättänyt jälkeensä mitään neulomiseen vaikuttavaa, vaan puikko on ihan sileä, enkä enää edes löydä kohtaa, mistä tuo säle irtosi. 
Kiinnitin huomioni siihen, etten pyöritä oikean käden puikkoa, ja ei siihen pikkusormeen onneksi kunnon rakkoa tullut. 
Huomasin myös että ainakin minun käsialallani puikot olisi saaneet olla sen puolikkaan paksummat, kuin pyöreät. Näillä tulee napakampi neulejälki.

Toinenkin sukka on jo hyvällä mallilla, ja nyt nuo puikot tuntuu jo enemmän omalta, vaikken ole vielä ollenkaan varma, ovatko nämä se suuri rakkauteni...

16 kommenttia:

 1. Kiitos, nepä ne... enemmän kun valmistuvat.

  VastaaPoista
 2. Itselläni juuri samat puikot. Ostin kun monet kehuivat juuri noita neliöitä :D Mutta täytyy myöntää, en oikein itse tuntenut näitä omakseni. Ihan ok neuloa kyllä, mutta jotain siinä pyöreässä on josta vain tykkää. Plus jotenkin tuntui, että kun vaihoin noitten 3,5 tilalle sitten samat bambuna, niin neulos olisi ollut tiukempaa! Mutta voi olla että vain tuntui siltä. Mutta kauniit sukat ja onnea vain oikeiden puikkojen etsinnässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, minulla tosiaan tuntui että tuo tiukkuusjuttu meni toisinpäin, mutta kai se käsiala vaikuttaa sitten siihenkin... Eiköhän ne OIKEAT vielä löydy.

   Poista
 3. On hienoa että löysit uudet puikot:) kaunista sukkaa sie niillä neulotkin.
  Miulla on käytössä äitini vanhat puikot, hieman jo kärsineet, mutta niin käteen sopivat.

  VastaaPoista
 4. Itse olen ihastunut karbonz puikkoihin, etenkin välikokoihin ja niitä onkin tullut hankittua viime aikoina. Pyöröissäkin ensimmäiset hankittu ja toimii. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin minäkin jo hiilikuituja, mut ne ei ollu mun juttu. Mutta tosi kiva, että on tarjolla monenlaista ja jokasieen makuun.

   Poista
 5. Nuo puikot on sen verran teräviä, että ohuilla puikoilla tehtäessä haava tulee vasempaan etusormeen :( Kun taas banbuilla en ole vastaavaa ongelmaa huomannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla on kädet huonossa kunnossa, niin tulee haava ihan millä puikoilla vain, mutta pahimmalta tuntuu silloin metallipuikko, auts! Monasti on ollut sormet teipattuna ; )

   Poista
 6. Onnea vain täydellisten puikkojen hankintaan:) Bambuja olen käyttänyt eniten lentokoneessa ja metallisia kotona, koska niitä on vain kertynyt kaikkein eniten. Hiilikuituiset olivat uusin hankinta, mutten nyt niihin ensikoettamalla langennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään hiilikuituisiin ihastunut...

   Poista
 7. On aivan tosi, ku paljon kutoo, pittää ol hyvät "oman" tuntuset puikot. Mie käytän näis vähäsis töissäni, iha alumiinipuikkoja ja joissain töissä bambupuikkoja, etenkin kun kaventelen myssyjä, bamput ei luista pois työstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kunnon puikot pitää olla, totta!

   Poista
 8. Just nämä puikot on minulle suuri rakkaus monien harhakokeilujen jälkeen: nää pelittää ohuina, paksuina, sukkiksina, pitkinä, pyöröinä, kulmikkaina ja pyöreinä (eikä ole tullut nirhaumia sormiin).
  Tässä on minun <3 <3 <3, mutta näinhän se on: mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle ja toivotan sinulle ONNEA puikkoetsintään.
  PS. Neulon senverta paljon ett kokemuksesta tiedän hyvien puikkojen tarpeellisuuden.
  Aurinkoa kevääseen!!!

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!