torstai 16. elokuuta 2012

Sisustuskoreja matonkuteista

Nyt tulee jälleen matonkudejuttuja :0)
Monenmoisia koreja sisustukseen ja säilytykseen. Pyöreät kahvalliset korit ovat Kauhavan kangasaitan ohjeella sovellettuja, muut mallit omia päähänpistoja.Tämän viimeisen korisarjan tein ystävälleni tilauksesta olohuoneen hyllykköön säilytyskoreiksi. Tuli mielestäni oikein tyylikäs setti. Joka kerta vain yllättää se, miten paljon kudetta oikein meneekään.

Muistutukseksi vielä että pyrin linkittämään ohjeita aina kun se on mahdollista, mutta omien mallieni ja sovellusteni kohdalla en juurikaan ohjeita kirjoita. Jos kuitenkin joku haluaa neuvoja tai ohjeita näpertelyistäni, voin niitä sitten laitella tarpeen mukaan.

Jos ohjeen tarvitsijoita ilmaantuu paljonkin, kukapa tietää vaikka ohjeille sitten jossain vaiheessa tulisi oma osionsakin.... siitä päätätte te :o)

1 kommentti:

 1. Hei Timanttu! :)

  Löysin blogiisi googlen kautta, etsiessäni ohjeita suorakaiteen mallisiin virkattuihin koreihin. Lueskelin kaikki blogissasi "virkkaus"-tunnisteen alla olleet jutut, ja ihastuin kovin :)

  Olin ajatellut tehdä eteiseen harmaasta ontelokuteesta kaksi suorakaiteen mallista koria, minkä pohja olisi n.20x30cm, korkeus max 20cm. Eteisessä on kyllä jo kaksi rottinkikoria "tumppu ja pipokoreina", mutta mietin että jos virkkaisin korit ontelokuteesta, niin voisin tehdä kolmannen isomman korin, pohja n.25x35cm, korkeus 30cm, mikä menisi eteisen nurkkaan paperinkeräystä varten... Mietin myös, että laittaisin seinälle koukut, mihin virkkaisin isot kassit (esim 2kpl) erilaisille olkalaukuille ja muille, ja saisihan toki siitä ontelokuteesta virkattua kaikkea muutakin :)

  Mutta ajattelin sellaista kysyä, että kun sinä olet selvästikkin virkannut paljon ja monen moista, niin minkälainen malli olisi mielestäsi paras tuollaiseksi suorakaiteenmalliseksi virkatuksi koriksi? Kun haluaisin reunojen pysyvän kohtuu jämäkkinä, eikä lerputtavan. mietin itse vähän tuommoista yläreunaa, kun noissa Kauhavan kangasaitan mallilla tehdyissä pyöreissä koreissasi, eli tuollaisilla "kahvoilla" varustetut mallit, tosin mietin myös, että tulisiko tukevammat korit tuollaisilla käännetyillä reunoilla (niin kuin noissa sinun hienoissa suorakaiteen mallisissa koreissa on). Entä minkälaisella silmukalla ne kannattaisi virkata, kiinteilläsilmukoilla, pylväillä, vaiko millä? Kannattaako mielestäsi virkata uudet silmukat etu, vai takareunasta, vai molempien silmukoiden läpi? (en ole ihan varma termeistä, anteeksi, toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan :) )

  Itse tosiaan en ihan kauheasti ole virkannut, mutta pikkuhiljaa opettelen. Tein kyllä jokusen pienen korin kukkaruukun suojiksi, mutta ensimmäisen kohdalla en tainnut huomata muutamaa ylimääräistä silmukkaa, ja korista tuli vähän lörppä, toisen kohdalla olin tarkempi :) Virkkasin myös jumppapallon päällisen viisi- ja kuuskulmioista, joten tiedän että ontelokudetta kuluu kyllä reippaasti, eikä se ihan halpaakaan ole, mutta mielelläni uudistaisin nuo eteisen korit ja kopat ontelokuteella "samansarjaisiksi" :)

  Olisi kiva, jos kerkeäisit vastaamaan neuvoillasi ja kokemuksilla. Kiitos kivasta blogista! :)

  -Haltiakummi-

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!