torstai 11. heinäkuuta 2013

Sukat kesähelteellä

Tuntuu hullulta postata kesähelteellä (minun mielestäni yli 20 astetta on siis helle... ;o) villasukkien valmistumisesta, mutta kun ne nyt valmistuivat, niin tässäpä teillekin.


Itseasiassa sukat sinällään kyllä valmistuivat jo kevättalvella, mutta löysin ne kaikkien muiden keskeneräisten alta viime viikolla päättelemistä vaille valmiina....


Siispä 5 minuutin työn tuloksena, ne valmistuivat ihan kokonaan. Miten ihmeessä valmistuminen voi aina jäädä noin vähän vajaaksi, ja sitten työt lojuvat monta kuukautta olohuoneen nurkassa epämääräisessä läjässä. Käykö kenellekään muulle koskaan niin?


Näille sukillehan ei varsinaista tarvetta ollut, mutta tätä ihanan väristä raidallista seiskaveikkaa oli pakko ostaa, kun ajattelin, että jos sitä ei myöhemmin enää saakaan....


Sukat on neulottu varpaista varteen, ja malli muuttui tosi monta kertaa matkan varrella, kun mikään ei tuntunut näyttävän hyvältä. Vihdoin yhdistelin sitten tällaisen pitsikuvion ja vähän erilaisen palmikon. Kantapään kanssa tein aika lailla töitä. Jouduin vähenteleen silmukoita ja mittaa tosi paljon alkuperäisestä. Tällä tekniikalla sopivan kantapään neulominen ja sen mittasuhteiden saaminen ainakin minun pikkuruiseen jalkaan sopivaksi on edelleen enemmän tai vähemmän hakusessa.


Aivan ihanat näistä tuli, ja varmasti käyttöön pääsevät viimeistään syksyllä.


Olen saanut jälleen pitkästä aikaa uuden lukijan; sydämellisesti tervetuloa, toivottavasti viihdyt!

Kiitos myös kommenteista taasen.
Aurinkoista viikonloppua odotellen.....

3 kommenttia:

  1. Hienot sukat! Minullekkin käy usein juuri noin, että joku jää esim. yhtä saumanompelua tai kavennusten neulomista vaille valmiiksi ja sitten se lojuu jossain päivistä kuukausiin... Nytkin yksi kovan työn vaatinut villatakki on nappeja vailla valmiina ollut jo ...krhm... 5kk... Mutta onneksi blogi inspiroi ainakin välillä ottamaan itseä niskasta kiinni näissä vähää vaille valmiissa, että saa ne blogiin esille. :)

    seneuloo.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Somat pitkävärtiset sukat!! Kiva kuvio!! Ja Hei, kesälläkin tarvitsee villasukka!! Mullakin mökillä harvase ilta villasukat jalassa :)

    VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!