tiistai 30. huhtikuuta 2013

Aakkospeitto

Joku saattaa muistaa hämärästi postaukseni viime syksyltä. Tuolloin aloittelin tekemään eskarilaisellemme aakkospeittoa, koska aakkosten oppiminen oli enemmän tai vähemmän kiven alla...

No, nyt se on vihdoin valmiina! Ihan muutama vaikein kirjain on vielä pojalla hakusessa, mutta tästä niitä on helppo aina kertailla. Kirjaimet ovat suunnilleen siinä järjestyksessä, kuin hän ne on oppinut. Näin pystyy myös hyvin kontrolloimaan, että oikeasti tunnistaa kirjaimet, eikä vain luettele niitä järjestyksessä.


Mun mielestä tästä tuli parempi kuin hyvä, ja poikakin tykkää. Koko ajan on kainalossa mukana, kun  kulkee ympäri taloa. Ja muut eivät saa hänen ikiomaan peittoonsa koskea :o)


Lisäsin peittoon vielä numerot, että sain vähän kokoa paremmaksi. Loppujen lopuksi lasten torkkupeitoksi vallan mainion kokoinen; 75x115 cm.


Lankana kaikki mahdolliset Nalle lankojen jämät, ja suunnilleen samanpaksuiset konepestävät muut jämät. Muutamia keriä ostin, että sain vähän raikkautta väreihin, mutta en montaa.... 

Kirjaimet kirjoin valmiisiin paloihin silmukoita jäljitellen, virkkasin palat yhteen, ja vielä reunaan pari kerrosta puolipylväitä kaksinkertaisella langalla (palatkin ovat kaksinkertaisia, joten on nätti ja siisti nurjaltakin).

Ihanaista VAPPUA!!!!

11 kommenttia:

 1. Kiva idea ja ihana lopputulos! Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Hieno peitto! Ja tosi kiva idea siinä.

  VastaaPoista
 3. Aivan upea! Meinasin joskus tehdä samanmoista tilkkutyönä, mutta lapset ehti kasvaa ohi aakkosten opettelun ennen kuin ehdin aloittaakkaan.

  VastaaPoista
 4. Tosi makee peitto! Kyllä eskarilaisen kelpaa tuosta opetella! Mukavaa vappua koko poppoolle!

  VastaaPoista
 5. Peittosi on upea ja idea hieno! Iloista vapunpäivää!

  VastaaPoista
 6. Hauska idea ja tosi onnistunut lopputulos!

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Voinko lainata ideaasi, kummityttö aloittaa koulun vuoden päästä, joten voisin saada peiton siksi valmiiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa ihmeessä. Ihana jos joku saa idean ja innostusta blogistani!

   Poista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!