perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tossut

Huovotettuja tossuja on niin ihana tehdä! Nyt kun tietää miten lanka toimii. Nämä jälleen Dropsin Eskimoa.
Näihin laitoin myös liukuesteet pohjaan. Sock stop ainetta ostin lankakaupasta. Tosi helppo laittaa, annetaan kuivua 10-12 tuntia ja käyttöön vain. Pitäis kestää 40 asteen pesunkin, mutta näitä tossuja tuskin sillä tavalla pestään. Aika näyttää, miten kestää ja pysyy. Ensituntuma kuitenkin hyvä.Nämä tossut ovatkin sitten vähän erikoisemmat...


Mittatilaustyönä tehdyt ja itse suunnitellut, samaisesta Eskimo langasta huovuttaen.


Tossujen saaja, sukulaiseni, istuu pyörätuolissa, eikä juuri pysty itse pukemaan. Kenkiä ei saa avustajakaan oikein jalkaan pujotettua, ja hän onkin tämän talven ulkoillut villasukilla. Hän näki täällä blogissani tekemiäni huvutettuja tossuja, ja kysyi, voisinko tehdä hanelle sellaiset, jotka avautuvat koko matkalta varpaisiin asti, ja näinollen jalan voi vain laskea tossun päälle ja sitten tossun sulkea. Kävellä näillä ei tarvitse lainkaan.


Tällaiset niistä sitten tuli, ja olen ihan tyytyväinen, ja niin on saajakin. Ovat kyllä talvella ulkoiluun paljon mukavammat kuin pelkät villasukat.

7 kommenttia:

 1. Ja ei kun myymään vanhainkoteihin ja omaishoitajille - ihan varmasti moni ihastuisi! Tiedän, kun olen yrittänyt aikoinaan omalle äidilleni pukea kenkiä jalkaan, toivotonta...

  VastaaPoista
 2. Kuinkas nyt kiinnitinkään noin epäoleelliseen asiaan huomiota, kun kellonaikaan? Kommentoin 15.3. klo 23:58 mutta tuohon tuli 14:58. Kumman koneen kello on väärässä, sun vai mun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... elelin blogissani Tyynenmeren aikaa :o) Muistan miettineeni blogin alkutaipaleella etä tuokin pitää muistaa korjata, mutta näköjään en muistanut. Kiitos huomiosta, nyt pitäis olla ihan Suomen aikaa!

   Poista
 3. Hienoja tossuja! Nuo vetoketjulliset ovatkin oiva keksintö,meillä töissäkin voisi olla tuollaisille käyttöä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja tossuja olet tehnyt, minä vasta suunnittelen huovuttamista ja mukava nähdä toisten onnistuneista neuleita.

  Blogissani on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
 5. Itselläni pyörätuolissa oleva lapsi ja kenkiä on tosi vaikea löytää.... Nuo tossut ovat ihanat ja haluaisin tytölleni myös tuollaiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voit halutessasi ottaa minuun yhteyttä: timanttu@suomi24.fi

   Poista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!