keskiviikko 12. syyskuuta 2012

A, B, C, D, E, F, G.........

Jep! Meillä opetellaan aakkosia. Loru, tai siis laulu on kyllä jo eskarilaisella päässä, mutta se kirjainten tunnistaminen, siis miltä ne näyttävät, onkin sitten jo haasteellisempaa. Eikä tuohon tunnu oikein hirmuista kiinnostustakaan olevan.

Siispä aivonystyrät toimintaan; millä ihmeellä voisin houkutella kirjainten opetteluun.....

Tässä ratkaisu. 


Hirmuinen yllätys varmaan että tämäkin ratkaisu liittyy käsitöihin :o) Poika vaan tykkää kaikesta tekemästäni pehmoisesta.  

Neulon valmiiksi läjän "lappuja" kaikista vanhoista nalle-langan lopuista. Sitä mukaa kun kirjain on hallinnassa, se lisätään tähän, ja saas nähdä kuinka kauan menee, kun pojalla on ihka oma AAKKOSPEITTO! Unelmahan olis, ettei äiti kerkiä yhtä vaudilla neuloa, kuin poika oppii kirjaimet.

Teen lapuista kaksipuoleisia, niin etteivät käpristy, ja peitto on toiseltakin puolelta oikein päin, vain ilman kirjaimia.Tuo on tosi helppo tehdä tasona. Itsekin tuota tekniikkaa nyt vasta ensimmäisen kerran käytän.

Tässä muutama kuva, josta selviää langan kulku, jos joku haluaa kokeilla.Silmukkaluku pitää olla 2x valmiin lapun silmukkamäärä. Joka toinen silmukka on toista, ja joka toinen toista puolta. Tässä lapussa ala ja yläreuna ovat ummessa, eli varsinaista putkea ei neuloksesta tule. Tällöin kannattaa ensin luoda vain suunnitellun leveyden mukainen määrä silmukoita ja neuloa ensin 1 krs oikein. Seuraavalla kerroksella sitten vaan joka väliin lisätään silmukka, niin määrä tuplaantuu.

Ensimmäinen silmukka neulotaan oikein, seuraava nostetaan nurin neulomatta. Tässä vaiheessa langan pitää ehdottomasti kulkea nurjan silmukan editse (ks. kuvat). Ja taas neulotaan 1s oikein jne.... 

Oikein mukavaa keskiviikkoa kaikille ja Tervetuloa lukijakseni Johanna!

3 kommenttia:

  1. Kiva idea, toivottavasti auttaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun poikkesit blogissani. Sinulla on täällä kaikkea ihanaa! Tuon kaksipuoleisen neuloksen laita heti kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea!!!!! Siis ihan huippujuttu!!!!! Ihme jos ei Aakkoset ala tulla tutuksi. WOW!

    VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!