maanantai 12. toukokuuta 2014

Olipa kerran hame.....

....... mutta ei oo enää:


Siitä tuli läjä tällaisia. Hame nimittäin valmistui viime kesänä ystävälleni, mutta (päin vastoin kuin mulla yleensä käy) se oli talven aikana muuttunut vaatekaapissa valtavan suureksi : )

Hame oli ollut käytössä viime kesänä pari kertaa, ja kuin uusi, malli aivan ihana, josta ystäväni kovasti tykkäsi. Niinpä siitä otettiin vähän mittoja, laskettiin silmukoita, ja ei kun purkuun!

Ajattelin ensin tehdä hameen uudestaan, ihan vain tuosta kerälle puretusta langasta, mutta.....Kovasti on kiharaista, ei tule siistiä. Siispä kerältä vyyhdille tuolien ympäri.


Kastelu ja kuivatus....


Ihan ei vyyhdeistä niitä siisteimpiä tullut, mutta asiansa ajaa.


Sitten kerälle, ja tadaa, mulla on läjä uuttaa SUORAA lankaa, josta valmistunee tälle kesälle samanlainen hame kuin ennenkin, mutta tosi monta kokoa pienempänä! Ja lisäksi jää kohtuullisen paljon ihanaa jämälankaa.

Tätä vois harrastaa enemmänkin ; )


8 kommenttia:

 1. Tuo olisi varteen otettava tapa saada edullisesti lankaa käyttöön jos kaapissa on neuleita joita ei tule pidettyä.Eduksi tietysti olisi ettei purettava vaate ole huopunut pesuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonkin olen purkanut omiani, mitä ei olekaan tullut käytettyä, mutta tiedän että moni ostaa kirpparilta varta vasten neuleita tähän tarkoitukseen. Pitää vaon katsoa, että esim. puserossa ei ole koneellisesti ommellut ja "leikatut" sivusaumat, silloin saa vain langanpätkiä ; )

   Poista
 2. Eihän sitä voi neuletta pois heittää,lanka talteen ja uutta puikoille.
  Tuo lanka on tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei missään nimessä, ja kirpparilta ei saa lankojen hintaa vaatteesta. Lanka on aivan ihana Dropsin Cotton Viscose!

   Poista
 3. Kaikki langat vaan talteen! Aikamoinen homma tossa kuitenkin. Ihanaa lankaa muuten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, mutta kun ne kädet tekee jotain koko ajan kuitenkin, ei sitä työn määrää osaa aatella....

   Poista
 4. Nuorempana ja niukoilla varoilla elävänä opiskelijana tuota tuli tehtyä, pitääkin elvyttää käytäntö uudelleen. Ja vaikka ei kokonaan uutta vaatetta tekisikään, purkulankoja voi käyttää uuden langan kaverina vaikka mihin!

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!