sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kevyttä sunnuntaiaskartelua

Olimme kaksi viikkoa evakossa viemäriremontin tieltä. Pienessä kerrostaloyksiössä kahden vilkkaan pojan kera.... että huh, huh!!! Jokainen jolla on lapsia voi kuvitella tilanteen. Kuitenkin onni että "hätämajoitus" onnistui kuin itsestään, kiitos siitä mieheni siskolle!

No, nyt päällimmäisenä on ajatus, että SE ON OHI! Perjantai iltana pääsimme kotiin, ja tähän mennessä pyykkäri on laulanut 12 koneellisen verran :o) Kaikki pyykit ei toki ihan vielä oo pesty, mutta enää 1 koneellinen jäljellä!

Jotain käsitöitäkin valmistui kahden viikon aikana, mutta niistä ensi viikolla enemmän. Sen sijaan tänään, kun löysin vihdoin, joskus töistä hamstraamani suuren muovisen mainos"kansion", sain tehtyä jotain sellaista, mistä olen kauan haaveillut:


Sukkablokkereita, vai miksikä näitä nyt kutsutaankaan.... Kolmeen pariin riitti ainekset.


L 40-42


M 38


Ja S 34-36

Näillä pitäis pärjätä jo pitkälle.


Lopuksi leikkelin myös käpypitseilyyn nirkkomittoja, kun nykyiset pahviset ei oikein tahdo kestää, ja ovat aina hukassa. Nämä ovat varmasti pitkäikäisempiä ja josko pysyisivät tallessakin, kun ovat yhdessä nipussa!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Ison rahan olet säästänyt tekemällä itse sukkabloggerit.
  Ei käy kateeksi evakkoaikanne, onneksi nyt ohi.

  VastaaPoista
 2. Siis mitä on sukkablokkerit?! Yritin jo googlata, mutta ei selvinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä niiden virallista nimeä... Sukanpingottimet kertoo ehkä enemmän. Ideana on että sukat voi laittaa näiden päälle pingottumaan ja eipä ole hassummat sukkia kuvatessakaan...

   Poista
 3. Tuollaiset sukkabloggerit tein itsekin :) ja hyvin ovat toimineet.

  VastaaPoista
 4. Blokkerit ja migat, niin käteviä ovat!

  VastaaPoista
 5. Pakko kysyä, että mistä sä sait mitat noille? Oon miettiny itekki tekeväni omat blokit mutta kun en tiä mittoja. =)
  Apua, voin kuvitella evakon... meillä ois poijat kiipiny jo seinille. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Www.lankatalopriima.fi löytyy myynnissä, ja siellä on hyvät kuvat myös mittoineen...

   Poista
 6. Hienoa, että olette päässeet jo pois evakosta. Minullakin on paikassa jemma yhdet sukkablokit, mutta toistaiseksi pitää tulla toimeen ilman.

  VastaaPoista
 7. Mitä ovat frivoliten nirkkomitat? Luulin oppineeni kaiken frivoliten tekemisestä jo 80-luvulla, mutta nirkkomitasta en ole kuullut koskaan eikä yhdestäkään noin paristakymmenestä frivolite-opuksestani löydä tuollaista työkalua. Nirkothan ovat niitä pieniä yksinkertaisia lankalenkkejä, joita tehdään kaariin ja renkaisiin kaksoissolmujen väliin.

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!