lauantai 14. helmikuuta 2015

Potkurivirran imu

Siis mikä, häh??? 
Sukkien nimi on Slipstream socks (englanninkielinen ohje linkissä). Laitoin tuon nimen ilmaiseen sanakirjaan, ja se antoi seuraavat käännökset: ajaa imussa, imu, potkurivirta.


Imua näissä sukissa todellakin on (ja haastetta myös), ja tuo potkurivirta oli muuten vaan niin hauska sana, että pääsi mukaan. Joten tällaiset sukat nimen takana, jo kesällä valmistuneet, eivätkä tällä hetkellä enää lainkaan noin freesin näköiset....


Ihan lempparisukat nää on olleet. Istuu tosi hyvin jalkaan. Neulominen oli kaikkea muuta kuin yksitoikkoista, niin mielenkiintoisesti sukka rakentuu. Välillä tuli tekelettä katsoessa epätoivo, että olen lukenut ohjetta ihan väärin. Ei tästä voi tulla sukkaa, mutta niin vaan tuli!


Omaan kapeaan 36 jalkaan jouduin kärjen rakennetta muokkaamaan jonkin verran, jotta sain koon täsmäämään, mutta muuten noudatin ohjetta aika tarkkaan.


Moni usein kauhistuu, kun ohje on englanniksi, ja moni ihana ohje jää sen vuoksi kokeilematta. Niin minäkin pitkään tein, ja vain harmittelin asiaa, kunnes otin härkää sarvista. Googletin neulesanaston, ja tässä yksi ja ainoa, jolla olen pärjännyt: Marjut Katajalan neulesanasto. Tuolta löytyy myös linkkejä moneen muuhun sanastoon, sekä apuja mm. virkkaussanoihin. Jos minä olen "oppinut" lukemaan englanninkielisiä ohjeita, niin oppii kuka tahansa. Hidastahan se aluksi on, mutta onnistumisen ilo sitäkin suurempi, kun tulee valmista. Tosin tämä ohje ei ehkä ole ihan helpoimmasta päästä aloittaa. Rohkaisen kuitenkin kokeilemaan englanninkielisiä ohjeita, jos se on vielä valloittamaton alue.


Lankana sukissa on Novitan Nalle. Vielä paremmin kaunis malli tulisi esille yksivärisessä langassa, mutta menee näinkin. Kovin näyttää kesäisiltä nuo kuvat, mutta menköön näin ystävänpäivän kunniaksi. 

 Kesää odotellessa, oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille <3 

14 kommenttia:

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!