tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulua paperista

Innostuin sitten paperiaskartelusta.... Monta vuotta on laatikossa lojunut joskus jostain lehdestä leikkaamani ohjesivu tällaiseen paperipalloon. Nyt vihdoin innostuin kokeilemaan. Löysin kaapista tähän vallan mainiosti sopivaa vahvaa paketointipaperia, vaikkakaan ei ihan perinteistä joulun väriä....


Ensimmäinen tuotos ruskean/kullan sävyissä.


Toinen siniharmaa/hopea.

Paperia tähän menee turkasen paljon. Tein kooltaan 12x12 cm paloja (koska noilla mitoilla sain parhaiten paperin hyödynnettyä. Ohjeessa oli käytetty valmiita 15x15 cm origamipapereita) Tämän kokoisilla paloilla valmiin pallon halkaisijaksi tuli n.17-18cm. Paloja tarvitsee 60 kpl, joten ilman paperileikkuria tuskin olisin hommaan ryhtynyt.... Jokaisesta palasta taitellaan ensin "tötterö" ja sitten liimailemaan. Aikaa meni, mutta kyllä kannatti!


Ajankäytöllisesti ja tarkkuudessaan ihan toisesta äärilaidasta taas on tämä kaunis koriste. Siihen tarvitset valkoista kopiopaperia (tai mitä tahansa muuta haluamaasi paperia, joka on suunnilleen kopiopaperin vahvuista), teippiä (halutessasi nitoja, jota minä en halunnut käyttää) ja sakset. Aikaa kasaamiseen ei kauaa mene, ja lapsikin osaa. Ohje tässä. Suomeksi ohje ei kylläkään ole, mutta selkeät kuvat kertovat kaiken. Minusta on käsittämätöntä että niin nopeasti ja suurpiiteisesti tehtynä saa aikaan jotain näin kaunista. Tämä nimittäin näyttää aikas monimutkaiselta äkkiä katsottuna tuossa ikkunassa. 

Viimeisen kuvan myötä haluan toivottaa juuri Sinulle, oikein Rauhaisaa Joulun aikaa!10 kommenttia:

 1. Ompas kauniita nuo paperipallot!

  VastaaPoista
 2. Hillittömän hienoja koristeita! Todella paljon näpertämistä, mutta vaikuttaa kyllä vaivan arvoiselta! :)

  VastaaPoista
 3. OHO! Täällähän on muuttunut näkymä.
  Käyn täällä säännöllisesti vaikka en ole merkkautunut lukijaksi. Kaikki on hienoa ja kaunista!
  Sen verran annan palautetta, että pinkki teksti, esim. oman blogiluettelon nimet eikä ko. postauksen alkusanat eivät oikein erotu vaaleasta taustan kohdasta.
  Kun siirtää sivua ylöspäin, jotta uudet nimet tulisivat tummempaan kohtaan, tulee tietenkin klikkailla oikeasta alakulmasta.
  Nimet tummentuvat kursori kämmenen osuttua niihin. Sitä vaan pitää siirrellä kursoria edes takaisin. Ennen blogiluettelo sijaitsi oikeassa reunassa, missä kursori oli jo valmiiksi. Se oli oli minulle kovin mieluista, kun tuli siirreltyä blogiluetteloa niin että näki kaikki kuvat ja sanat alas asti.
  Anteeksi pitkä sepustus.
  Hyvää jatkoa tälle blogille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti palautteesta! Muokkailin monesti värejä yrittäessäni löytää kultaisen keskitien... Varmaan erilaisilla koneilla erilaisia ongelmia.... Esim. Läppäri, tabletti, pöytäkone jne. Koetan vielä muokata värejä paremmin toimiviksi, kunhan ehdin :)

   Poista
 4. Tuo tumma teksti näkyy paremmin, ihan kiva.
  Minulla on läppäri, jossa on kohtalaisen kokoinen näyttö.

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!