sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tiskiliina poikineen

Mukavia "aivottomia" virkkuita ovat tiskiliinat. Niitä syntyi kesän aikana välitöinä ja automatkavirkkuina yksi jos toinenkin... Novitan bambulankaan olen näissä ihastunut. Se kestää kivasti nuhjuuntumatta käytössä ja mikä tärkeintä, kestää 60 asteen pesun.


Bambuhan on luonnostaan antibakteerista, ja tämän vuoksi bambuinen tiskiliina ei ala haista, kuten monet puuvillaiset tekevät. Bambu on myös 3-4 kertaa imukykyisempi kuin puuvilla. Ylivoimainen materiaali siis tiskiliinoihin!


Liinaa ei kannata virkata tai neuloa liian tiiviiksi. Vähän löyhempi on mukavampi käsitellä, ja se myös kuivuu nopeammin.


Tosi nopea ja helppo malli oli tämä. Selkeä kuvallinen ohje täällä aukeaa myös kieltä ymmärtämättömälle.Helppoon larksfoot malliin ihastuin täysin. Linkistä löydät ohjevideon.


Vinoraitaiseen mallivirkkaukseen ilmainen ohje Ravelryssa, ja 
neulotun pyöreän tiskiliinan ohje löytyy linkistä ihan suomenkielisenä.Tähän hauskaan virkkausmalliin löysin ohjeen pinterestistä, mutta nyt linkki ei enää aukea : (  Yritin myös etsiä jotain muuta ohjelinkkiä, mutten valitettavasti löytänyt.


Näitä tiskiliinoja on kiva olla aina varastossa, ja viedä vaikkapa tuliaisina. Itselläni käytössä kiertää tällä hetkellä kaksi liinaa, mutta voisi niitä olla useampikin. 

12 kommenttia:

 1. Kivoja ja kauniita virkkauspintoja! Kiitos linkeistä ohjeisiin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noilla kauniisti tehdyillä liinoilla keittiötyöt sujuu mukavasti.
  bambu on tosi ihana materiaali juuri siivousliinoissa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita keittiöjuttuja, kauniita värejä ja kauniita malleja. Ja niin paljon muutakin kivaa ja nättiä täältä blogistasi löytyy!

  VastaaPoista
 4. Wau!! Mulle kelpaisi tuliaisiksi :) :) Aivan ihania. Mikäköhän oli parasmalli neulomalla, koska mulle ei toi virkaaminen aukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä pistää korvan taakse.... Näistä ainoa neulottu malli on tuo pyöreä. Kokeile vaikka googlettaa, niin varmaan löytyy ohjeita.

   Poista
 5. Olen iloinen tästä postauksesta! Olen oikein etsinyt tiskiliinajuttuja.
  Jos näiden tekeminen on aivojen lepoa, niin on näiden lukeminen ja katseleminen sitä myös.
  Nämä liinasi ovat tosin vaatineet taitoa ja keskittymistä. Minulta nämä eivät onnistuisi ihan noin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mukava kuulla. Mä kyllä rentoudun ihan minkä tahansa käsityön ääressä, se on niin hyvää vastapainoa kaikelle muulle.

   Poista
 6. Käytännöllisiä ja hyviä tiskiliinooja.. minä olen myös tykästynyt näihin itsetehtyihin:)

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!