torstai 2. tammikuuta 2014

No voihan.......

Ääk!

Olet neulonut reippaalla ja hyvin "etenevällä" otteella pitsineuletta pyörönä, silmukoita siinä 300.... Ja yhtäkkiä huomaat että mallineule on n. 30 silmukan matkalta mennyt väärin jo n. 10 kerroksen ajan! Tiedätkö tunteen?

No! Minähän en ala tuollaista purkamaan, siis sitä kymmentä kerrosta......  

Puran ihan rauhassa, ja korjaan silmukan kerrallaan.... siis muutaman silmukan, kun yhden korjaaminen ei pitsineuleessa onnistu....


No, ei se ihan muutamakaan silmukka riitä, vaan pitää ottaa enemmän silmukoita auki kerralla, ja vielä vähän enemmän.....


Lopputuloksen ehkä arvaatkin, saan aikaiseksi vain älyttömän pitkiä langanjuoksuja jotka ovat epämääräisesti solmussa keskenään. (pahimmasta vaiheesta en iljennyt edes ottaa kuvaa, sen verran paljon harmitti) Ei sitten niin minkäänlaista hajua, millaisia silmukoita mihinkin kohtaan pitäisi tehdä.....

Loppujen lopuksi n. tunnin taisteltuani, annoin periksi, ja purin sen lähes kymmenen kerrosta silmukka silmukalta. nopeammin olisin homman tehnyt, kun olisin heti kättelyssä tehnyt sen, enkä luullut itsestäni liikoja :o)

Että tällaista tällä kertaa. 
Lähipäivinä tämä valmiina, tarina jatkuu silloin.

Kiitos taas kaikista kommenteistanne, ja kaikille tasapuolisesti mukavaa alkanutta vuotta.

6 kommenttia:

 1. Näitä ongelmia varten tulee isossa pitsineuleessa käyttää ns. elämänlankaa. Eli tasaisin väliajoin pujotetaan erivärinen lanka silmukoihin. Kun pitää purkaa, eivät silmukat karkaa siitä kohtaa kauemmas vaan jäävät siihen langalle - niiden elämä pelastuu sen langan ansiosta.

  VastaaPoista
 2. Niin paljon kun olen neuleita tehnyt... En ole koskaan tuosta kuullutkaan. Kuulostaa todellakin järkevältä, kiitos vinkistä! Kivaa että tälläkin saralla oppii koko ajan uutta.

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen! Enkä elämänlangasta ole minäkään koskaan kuullut, mutta laitan Kardemumman vinkin talteen!

  VastaaPoista
 4. Voi harmi, purkaminen on niin ikävää ,mutta täältäpä löytykin hyvä vinkki, kiitos kardemumma.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa niin tutulta,huoh. Ja tuo elämänlanka on ihan uusi juttu minullekin. Lähtee kokeiluun heti seuraavaan pitsi neuleeseen. Kiitokset kardemumma.

  VastaaPoista
 6. Huh. Nous jo omakin verenpaine pelkästä empatiasta..

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!