sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kääntökasseja

Ompelukone on ollut viime aikoina telakalla, ja saumuri vielä pidempään. Kankaita (verhoja ja lakanoita) on jostain kumman syystä kertynyt aika röykkiö kirpputoreilta ym. ajatuksella että ihana kangas, joskus teen siitä jotain...... (järkevää vai ei.... riippuu keneltä kysyy, mun mielestä kyllä, miehen mielestä ei :O)

Nyt törmäsin käsistä karannut -blogissa tähän ihanaan kassiin, ja pakko oli saada kankaita kassin muotoon.


Vanha verho raitakangas on kassina tosi kiva ja raikas, sisäpuolella lähes yksivärinen harmaanlila verhokangas.


Tilasin kesällä myös näitä merkkejä omalla tekstillä, pääsivät nyt eka kertaa käyttöön.


Tässä komeilee vanha, ihan oikeesti retro lakana..... sisäpuolena tässä tuo äskeinen raitakangas.Tämä kassi vietiin minulta käsistä jo ennen kuin ehdin sen kuvata... kiitos kuvasta E...  Uusiokäytössä nyt tyynyliina!

Tuossa ompeluksia aloittaessani muistin, miksi saumuri on ollut niin kauan kaapin perukoilla, enkä ole sitä jaksanut ottaa käyttöön. Meinasi into loppua alkuunsa, kun tajusin, että säädöt on ihan pielessä, yksi lanka sairaan tiukalla, toinen löysällä, ja muut siitä ja välistä, eikä kireyden säätimistä tapahdu mitään, aargh! Oliskohan huollon tarvetta :O) Meni paljon kallista vapaapäivän aikaa koneen kanssa tapellessa :o(

No, aikani konetta tutkittuani ja vähän, no.... purettuani... sain säädöt kohdilleen. En tiedä teinkö jonkin vippaskonstin, vai osasinko oikeesti "korjata" koneen, mutta hyvin totteli sen jälkeen. Saa nähdä miten tottelee, kun joskus langat vaihtaa, mutta se on sen ajan murhe....

Kiitos taas kerran runsaslukuisista kommenteista, voi että ne lämmittää mieltä, ootte ihania! Tervetuloa myös joukkoon uusi lukijani!

7 kommenttia:

 1. Tosi upeita kasseja kaikki kolme, hyvä keino ottaa vanhat kankaat käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Saumuri oiva apuri niin kauan kuin toimii säädöittä. Tosi on, että joskus paljon aikaa menee tavallaan ihan hukkaan, kun saa telkuta temppuilevien säätöjen kanssa. Kuulosti tarinointisi niin pahkeisen tutulta.

  VastaaPoista
 3. Kivannäköinen malli kassissa, ensimmäisen kangas oli minunnäköinen :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaisia kasseja. Kun löytyy hyvä malli niin kannattaakin tehdä useampi samanlainen ja kierrätys kankaat on hieno ajatus.
  Itselläni oli aikoinaan sama ongelma saumurin kanssa. Mieheni peukaloi saumuria aikansa ja lopulta se toimi, tosin kyllä huollossa käyttökin kannattaa koska sillä jatkaa laitteen käyttö ikää. Minun saumuri on jo yli viistoista vuotta ja pelaa vielä hienosti.

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköinen malli ja kiva idea käyttää vanhat kankaat uudelleen näin. Malli vaikuttaa siltä, että se pysyy hyvin olkapäällä. Oma merkkisi näyttää hyvältä ja mikä mukavinta, että oma design näkyy. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kierrätys kasseja. Mullakin hakusessa toi merkki. Mistä tilasit?

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!