sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Huhuu!

Kuvittelin siitä olevan vajaa pari kuukautta, kun olen viimeksi blogia päivitellyt (tai omassa blogissani poikennut...), mutta ehei, siitä onkin vajaa kolme kuukautta. Apua! 

Mutta joo, hengissä ja hyvissä voimissa täällä ollaan. Sairastelin kyllä tuossa jokin aika sitten ihan vain flunssaa ja sen sellaista, mutta ei se ole syynä blogihiljaisuuteen. Mulla on vaan yksinkertaiseti ollut käsityöähky, (ja ehkä vähän blogiähkykin..) eikä oikein mitään valmista ole tullut. Tuo on mulle kyllä täysin ennenkuulumatonta. Tais mennä pahimmillaan jokunen viikko, etten koskenutkaan koukkuun tai puikkoihin. Välillä näköjään näinkin :)

No, nyt taas koukkuilu ja puikkoilu tuntuu maistuvan, ja jotain valmistakin on jo.

Tällä kertaa kuitenkin jotain ihan muuta kuin perinteisiä käsitöitä, vaikka käsityötä tämäkin... 
Me innostuttiin isännän kanssa tekeen vähän "remppaa". Syynä tähän ideaan (joka loppujen lopuksi paisui lumipallon lailla) oli yksi ja ainoa kuva faebookissa, missä oli uudistettu vessan lattiaa dc-fix kalvolla. Jonkun illan netissä aiheen tiimoilta surffailtuani suunnistin K-rautaan ja ostin yhden rullan kivijäljitelmä dc-fixiä. Kokeilumielessä (hieman skeptisenä) kiinnittelin kalvoa vessan seinään.....


Seinässä on lähes valkoinen isohko kaakelilaatta.


Leikkailin pala kerrallaan "giljotiinilla" ja kiinnittelin seinään, ja katsos vain, sehän alkoi näyttää hyvältä. No, tokihan kalvo loppui kesken, ja sitä piti isännän asioikseen lähteä hakeen lisää....


Uskomattoman hieno tuli, ja näin vähällä sai kummasti piristettyä tuota kliinistä seinää.


Lopuksi kävin vielä saumakohdat läpi niin, että lämmitin kalvoa hiustenkuivaajalla, jolloin ihan reunatkin taipuu kunnolla kiinni kaakeliin. Tää on aika monelle vieraalle mennyt jo ihan täydestä, eivätkä ole tajunneet että kyseessä on muovikalvo, eikä suinkaan kivilaatta!!!

Tästä kokeilusta innostuneena ja vielä vähän lisää netissä surffailtuani ilmoitin isännälle, että nyt tehdään keittiöremppa!!!

Meillä on ollut jo monta vuotta ajatuksena, että jossain vaiheessa pitää keittiölle tehdä jotain. Kaapiston ovet, sekä varsinkin listat ja kahvat olivat aika kamalassa kunnossa. Maalia ja vaikka mitä on oviin mietitty. Niiden pinta on ollut tosi hankalasti puhtaana pidettävä, ja selaista materiaalia, että haisee ihan kamalalle jos kostealla pyyhkii...

Netistä (Bauhausista) piti tilata leveämpää kalvoa, että riitti oviin, eikä tullut saumoja. Vaikka mitä ihania pintoja ja värejä olis ollut, mutta päädyimme valkoiseen puujäljitelmä versioon. Tasot tehtiin
tuolla tummanharmaalla kivijäljitelmällä. 

Kuvat puhukoot puolestaan: 


Ennen (anteeksi kaikki ylimääräinen roina tuossa kuvassa....)


Jälkeen. 
Kahvat vaihdettiin uusiin, mutta vanhat listat irrotettiin, hiottiin ja maalattiin tummanharmaaksi, ja ei kun takaisin paikoilleen.


Kaakeleille ei tehty mitään muuta kuin pestiin, ja ne sopii nyt paremmin tähän uuteen sävymaailmaan.


Siitä lumipalloefektistä... Tiskikonehan oli sitten ihan pakko uusia, kun vanha näytti niin kamalalta. Toki se oli myös jo oikeasti tosi vanha, varmaan lähemmäs 20 vuotta. Pesutulos oli hyvä, mutta meteli kamala!


Tuo kapea pikkulaatikosto uusittiin rungoiltaan, koska vanhat muovilaatikot (3kpl) oli jo pahasti lohkeilleet, mutta etulevyt hyödynnettiin vanhat. Myös leikkuulaudat, eli nuo kaksi ylimmäistä, uusittiin.


Ennen kuin uskalsimme tason päällystää tuolla muovilla, piti laittaa koepala, miten se pysyy. Pala oli tuossa reilun viikon, eikä koneesta tuleva kuuma höyry sitä irrottanut edes reunoista, joten pintaan vain. Toki nyt pitää muistaa aina kuumien astioiden, kattiloiden ym. kanssa käyttää pannunalusia, ja leikkuulautaa on käytettävä, ettei tule viiltoja, mutta niinhän olemme tehneet ennenkin!


Ennen


Jälkeen. Tässä vielä yläreunan lista väärän värinen... 

Ja lumipalloefekti jatkuu; tuo tason alla oleva irtolipasto odottaa seuraavaksi maalausta valkoiseksi...Tässä uusi, oikean värinen lista.


Taso ennen


Ja jälkeen.


Tässä viimeisessä kuvassa vielä uusi ja vanha pinta vierekkäin. Iso ei kuvassa ero ole, mutta luonnossa raikastui kyllä paljonkin, vaikkei väri muuttunutkaan. Täytyy todeta että olen TOSI TYYTYVÄINEN! ja oikea keittiöremppa saatiin lykättyä taas hamaan tulevaisuuteen. 

Aikaa meni useampi päivä, ja ilta kahteen pekkaan, mutta eniten aikaa vei ovien irrottelu ja vanhojen pintojen puhdistus kunnolla, sillä likaa, rasvatahroja tai muutakaan ei saa pinnassa olla jos haluaa että kalvo pysyy. 
Jos maalit, laatikosto, uudet vetimet ja kaikki muutkin tykötarpeet (ei pesukone) lasketaan, tuli tälle rempalle hintaa varmaankin jotain vajaa 200€, josta noin puolet meni dc-fixiin. Ei paha, vai mitä sanotte. 8 kommenttia:

 1. Olipa näppärä keittiöremppa, tuli raikasta pintaa :) Vessan seinäkin sai uutta ilmettä kummasti, kaikkea on saatavilla kun huomaisi aina kysellä ja etsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkea mahdollista kyllä löytyy. Netistä löytyy kyllä hurjasti vinkkejä ja ideoita

   Poista
 2. Loistavaa. Voinen lainata ideaa :)

  VastaaPoista
 3. Upea remppa, tuota kalvoa olen katsellu ja miettiny, kiva kun kerroit sen toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juuri tän tyyppisiä juttuja itsekin kahlailin, ennen kuin uskalsin noin suureen urakkaan ryhtyä.

   Poista
 4. Se👍👍👍👍😊 olin siis minä. En oikein osaa tätä kommentointia😁😁😁, mutta hienoa remppaa olette tehnyt. Johanna

  VastaaPoista

Mukava kun jätät viestin käynnistäsi!