tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulua paperista

Innostuin sitten paperiaskartelusta.... Monta vuotta on laatikossa lojunut joskus jostain lehdestä leikkaamani ohjesivu tällaiseen paperipalloon. Nyt vihdoin innostuin kokeilemaan. Löysin kaapista tähän vallan mainiosti sopivaa vahvaa paketointipaperia, vaikkakaan ei ihan perinteistä joulun väriä....


Ensimmäinen tuotos ruskean/kullan sävyissä.


Toinen siniharmaa/hopea.

Paperia tähän menee turkasen paljon. Tein kooltaan 12x12 cm paloja (koska noilla mitoilla sain parhaiten paperin hyödynnettyä. Ohjeessa oli käytetty valmiita 15x15 cm origamipapereita) Tämän kokoisilla paloilla valmiin pallon halkaisijaksi tuli n.17-18cm. Paloja tarvitsee 60 kpl, joten ilman paperileikkuria tuskin olisin hommaan ryhtynyt.... Jokaisesta palasta taitellaan ensin "tötterö" ja sitten liimailemaan. Aikaa meni, mutta kyllä kannatti!


Ajankäytöllisesti ja tarkkuudessaan ihan toisesta äärilaidasta taas on tämä kaunis koriste. Siihen tarvitset valkoista kopiopaperia (tai mitä tahansa muuta haluamaasi paperia, joka on suunnilleen kopiopaperin vahvuista), teippiä (halutessasi nitoja, jota minä en halunnut käyttää) ja sakset. Aikaa kasaamiseen ei kauaa mene, ja lapsikin osaa. Ohje tässä. Suomeksi ohje ei kylläkään ole, mutta selkeät kuvat kertovat kaiken. Minusta on käsittämätöntä että niin nopeasti ja suurpiiteisesti tehtynä saa aikaan jotain näin kaunista. Tämä nimittäin näyttää aikas monimutkaiselta äkkiä katsottuna tuossa ikkunassa. 

Viimeisen kuvan myötä haluan toivottaa juuri Sinulle, oikein Rauhaisaa Joulun aikaa!