keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kainuulaisia

Kerroin saaneeni joululahjaksi Kainuun lapaset, ja tuolloin vinkkasin, että pitää jossain vaiheessa tehdä itsekin. No.... kaivoin kaikki Nalle-lankojen jämät, ja tällaisia löytyi.


Sukulaistytölle synttärilahjaksi valmistui nämä. Pienensin mallia vähän, tekemällä kämmenpuolelle vain neljä kuvioraitaa, sekä lopettamalla kuviot kolmen kukan jälkeen. Laiskuuksissani tein kärjen ja peukun ihan vaan valkoisella.


Peukun kuviota ei olisi noiden muutosten jäkeen sievästi saanut jatkumaankaan.....


Näistä toisen lapasen tein oikeastaan ensin, ja huomasin siitä tulevan aikas suuren, sitten välissä tein nuo pienemmät lapaset, ja vielä sitten tein parin yksinäiselle, kun en purkaakaan tohtinut. Näissä yritin tehdä kuvion kärkeen asti, mutten siihen (sen siisteyteen) ole täysin tyytyväinen, mutta menettelee. Peukusta sen sijaan tuli kuvioituna niin karmeeta, että purkuun meni ja taasen laiskuuksissani siitä tuli valkoinen.... Ohje näihin Kainuulaisiin muuten löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2006

Onneksi nämäkin löysivät sopivat kädet, ja ystäväni sai ne lahjaksi.

On ne vaan niin kauniit.....

Kiitos jälleen, kun aina vain jaksatte kommenteillanne minua piristää. Viime aikoina roskaposti osio on kovasti täyttynyt jostain englanninkielisistä mainosviesteistä, ja toivonkin, ettei tarvitsis laittaa sanavahvistusta päälle. Niin kauan kun pysyvät siellä roskapostissa, eivätkä hypi näkyviin kommentteihin, yritän niitä sietää, ja toivoa että loppuvat!

Tervetuloa seuraani myös muutama uusi lukija! Toivottavasti viihdytte.