sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pöllöjä ja pöytäliina ikkunassa

Jo aiemmin postaamani pöllösetti sai siis jatkoa. Toisiin samanlaisiin lapasiin ja tossuihin riitti lanka, sekä vielä Jonskun vinkkaamaan pipoonkin.... Nyt on nuo värit kyseisestä Nora langasta ihan loppu, hyvä niin. Vanhojen lankojen tuhoamisoperaationi siis etenee.


Kaivoin tuossa jokin aika sitten korjattavien ja työn alla olevien ompelusten pinoa. Löysin sieltä jo varmaan pari vuotta sitten alennusmyynnistä halvalla ostamani kolme kaitaliinaa.... Kolme..?!?! Joo... 
Muistan miettineeni silloin, että jos ei tuu pöydällä käytettyä, niin sovellan niistä sitten verhon. No, vihdoin sain sen verran aikaiseksi, että kaksi liinoista ompelin yhteen, jolloin niistä tuli tarpeeksi pitkä kapaksi. Yksi jäi sitten olohuoneen pöydälle.
Vähän leveämpi tuo saisi olla, mutta eiköhän se menettele...


Tuo ikkuna on meillä verhojen suhteen ainoa todellinen murheenkryyni, kun siihen ei sovi oikein mikään verho. Ikkunan toinen reuna on ihan kiinni nurkassa, ja toisella puolella on pätkä tyhjää seinää (laitoin siihen nyt kokeeksi nuo ruusutaulut). Verholauta on kuitenkin koko seinän matkalla. Tuossa oikeassa reunassa heti kun kuva loppuu, alkaa samalla seinällä oleva olohuoneen ikkuna. Jos laittaa pitkät sivuverhot, on niistä toinen ihan rytyssä tuolla nurkassa ja toisella yritetään peittää tuota tyhjää seinää. Olohuoneen verhon ja keittiön verhon väliin jää tuon kuvassakin näkyvän palkin kokoinen väli, josta joka tapauksessa paistaa seinä n. 15 cm:n leveydeltä. Ja sitten vielä se, että olohuoneen ja keittiön verhojen pitää sopia toisiinsa ulkonäöllisestikin.

On se hankalaa.... No, joskus se häiritsee omaa silmää enemmän, toisinaan vähemmän...

Mukavaa syksyistä viikkoa.