torstai 31. tammikuuta 2013

Varpaista varteen, 2 sukkaa kerralla

 Uusi tekniikkatuttavuus tämä varpaista varteen. Sukkien neulomiseenkin saa vähän uutta haastetta kun vaihtaa täysin tekniikkaa. Mulle on kyllä niin hyvä tuo että saa kaksi sukkaa kerralla, kun aina tulee molemmista eri kokoiset....
Muutenkin tykästyin tuohon neulomissuuntaan. Kun vielä paremmin alkaa hahmottaa tuon sukan muotoutumisen ja tulee näppituntumaa, saa paremmin oikean kokoiset sukat. 


Tämä Melissa Morgan-Oakesin kirja: Varpaista varteen, neulo 2 sukkaa kerralla, on kyllä tosi selkeä ja perusteellinen, hyvä kirja. 

Jos joku hinkuu kokeilla, suosittelen tekemään ensin kirjassa neuvotun pienen harjoitussukkaparin, varsinkin jos sekä kaksi sukkaa kerralla, että varpaista varteen, molemmat tekniikat ovat outoja. Itse olen tosi laiska "harjoittelemaan", mutta onneksi nyt sen verran jaksoin. Muuten olisi oikeiden sukkien kohdalla tullut kyllä tenkkapoo.

Tällaiset sitten syntyi:



Malli: Baletti, s.98. (sovellettuna oikeaan kokoon ja vahvemmalle langalle kuin ohjeessa) Lankana 7-veljestä purkulanka.


Josko jostain kuvasta hahmottaisi tuota mallia ja kuviota.... On se NIIN vaikeeta kuvata sukkia omassa jalassaan.


Näissä ensimmäisissä sukissa kantapäistä tuli vähän liian väljät ja pitkät, mutta kotisukkina menee.....


Tällä tekniikalla tulee takuuvarmasti lisää sukkia. Vaikka en aio kyllä perustekniikkaakaan hylätä. Onpahan vaihtelua :o)