torstai 11. lokakuuta 2012

Laukku tölkinvetimistä

Tölkin klipsuja on nyt kertynyt sen verran kivasti, että saa taas tehtyäkin jotain. Aloitetaan laukusta. Malli omasta päästä, lähes samanlainen kuin aiemmin esittelemäni musta, mutta nyt vuori on virkattu ja laukun saa suljettua magneetilla. 





Vielä kuvaa lähempää tuosta "kuviosta".


Laitan tähän vielä lisäksi vinkkejä, miten minä käsittelen klipsut ennen, kuin pääsee virkkaamaan...


Ensin liotan klipsuja ihan fairyvedessä esim. yön yli. (Ekan erän pesin tiskikoneessa, suljettavassa lävikössä, mutta siellä ei kannata pestä, koska menevät mustaksi...)  Sitten huuhdellaan hyvin ja annetaan kuivua esim. pyyhkeen päällä. Kuivatus kestää ihan huoneenlämmössä parikin päivää, välillä pöyhien..... Tarkista että klipsut ovat todellakin kuivia, ennen kuin pakkaat muovipussiin tai rasiaan.


Seuraavaksi klipsut pitää siistiä. Ylimääräinen "renksu" poistetaan vaikkapa sivuleikkureilla. Itse tykkään "nitkutella" sen pois ihan tuollaisilla kuvassa näkyvillä pihdeillä (en tiedä niille sen kummempaa nimeä). Sen jälkeen jäljelle jääneet "karat" taitetaan klipsun takapuolelle. Jos renksu on repeytynyt jo valmiiksi irti, pitää reunaa saada taitettua sen verran että se jää sileäksi. Jos reuna jää teräväksi, se katkoo langan ajanmittaan. Pihdeillä saa hyvin taivutettua ja puristettua reunan ja oikaistua klipsun. Tiedän että joku oikoo klipsut vasaralla hakkaamalla, mutta itse en viitsi sitä kerrostalossa tehdä, ja mielestäni helpompaakin on tehdä se pihdeillä.


Tässä klipsu siistittynä ja valmiina virkattavaksi!

Tervetuloa lukijaksi Sari!